7-24-acil-sigorta-hatti
Web sitemizde ihtiyacınız olan tüm sigorta ürünleri hakkında bilgiler bulabilir ve
sigorta poliçeleriniz için online teklif alabilirsiniz.
Şişli / İstanbul
0(850) 840 1 400

Hayat Sigortası

hayat-sigortasi

Neden Hayat Sigortası Yaptırmalıyım?

Hayat Sigortası ile temel olarak vefat riski teminat altına alınır. Seçeceğiniz plana göre bir kaza yada hastalık sonucunda, tam ve kısmi olarak malul kalmanız durumunda da sizin veya sevdiklerinizin yaşam standartlarınızı koruyarak devam ettirmenizi sağlayan düşük maliyetli ve kapsamlı koruma sağlar.

Hayat Sigortası Primi Nasıl Belirlenir?

Prim; yaş, cinsiyet, seçilen plan ve teminat tutarına göre hesaplanmaktadır. Ayrıca kaza sonucu gerçekleşen risklere ilişkin teminatlarda meslek sınıfı ve hobiler de primi etkilemektedir.

Yaşam Riskleri Sigortası

Kendiniz ve sevdikleriniz için birçok hayaliniz ve planınız var. Çalışıyorsunuz, sağlıklısınız ve ailenizin tüm ihtiyaçlarına yetişiyorsunuz.

Ancak yaşamda nelerle karşılaşabileceğimizi bilmiyoruz. Ne yazık ki tüm planlarınız, başınıza gelebilecek bir hastalık ya da kaza ile tamamen değişebilir. Böyle bir durum sizi ve ailenizi sadece duygusal olarak değil, maddi olarak da etkiler.

Tedaviniz süresince ve sonrasında, çalışamadığınız dönemde birikimlerinizi, hatta evinizi, arabanızı kaybetmeden ihtiyacınız olan maddi desteği nereden bulacaksınız?
Yaşam Riskleri Sigortası ile kendinizi ve sevdiklerinizi başınıza gelmesi durumunda çaresizlik duygusu yaşatacak yüksek maddi kayıplara karşı güvence altına alabilirsiniz.

“Bana bir şey olmaz” demeyin !

Kanser, kalp krizi, böbrek yetmezliği… çoğumuz bizim başımıza gelmeyeceğini düşünürüz. Oysa istatistikler, bugün sağlıklı olan ve çalışan her üç kişiden ikisinin, henüz emekli olmadan önemli bir hastalığa yakalanma riski olduğunu gösteriyor.

Umarız aileniz içerisinde söz konusu hastalıklar ile mücadele etmek zorunda kalmamışsınızdır. Öte yandan, günümüzde bu hastalıkların görülme sıklığını göz önüne aldığımızda mutlaka yakın çevrenizde birilerinin hastalığına tanık olmuşsunuzdur. Hatta, kritik hastalıkların giderek genç insanlarda daha sık rastlandığını bu hastalıkların sadece ileri yaş hastalıkları olmadığını da gözlemliyorsunuzdur. Hayatın istenmeyen sürprizlerle de dolu olduğu ve her an herkesin bu sürprizlerden biriyle karşılaşma olasılığının yüksek olduğu bir gerçek.

Kalp Krizi herkesi vuruyor!

İnsanların 3’te biri yaşamları boyunca bir kere kalp krizi geçiriyor.
Her yıl dünyada 20 milyon kişi kalp krizi geçiriyor.
Ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer alıyor.
En sık 35-65 yaş aralığında görülüyor.

 
Kanser 2. en sık görülen ölüm nedeni!

Türkiye’de kanser %6 ile en çok ikinci ölüm nedeni
Kansere yakalanan kişilerin %3’ü ilk yıl içerisinde hayatını kaybediyor.
Dünyada her yıl 10 milyondan fazla kişiye kanser teşhisi konuyor ve bunların %40’ı hayatta kalıyor.
Kritik hastalıklar tedavi ediliyor ancak çok masraflı! 

Kritik hastalıklar tedavi edilmekle birlikte tedavi giderleri yüksektir. Dolayısı ile tedavi süresi ve sonrasında tedavi ve bakım giderleri ile işgücü kaybının yarattığı maddi sorunlar ortaya çıkmaktadır.Bu durum ailenin tüm birikimlerinin tükenmesine neden olabilmektedir. Hele ki ailenizin gelirini sağlayan kişiyseniz, kritik hastalıklar veya kaza sonucunda kalıcı sakatlık ya da iş göremezlik gibi nedenlerle çalışamadığınız dönemde ya da vefat etmeniz durumunda aileniz bu durumdan daha çok etkilenir. Bu hususta istatistiklerden bazı örnekleri aşağıda bulabilirsiniz.

Kritik hastalıklar yaşam kaybı ile sonuçlanabildiği gibi, tıptaki ilerlemeler sayesinde her yıl çok daha yüksek sayıda kişi yaşamına devam edebiliyor.
Kansere yakalanan kişilerin % 63’ü en az 5 yıl daha yaşamlarını sürdürebiliyor. (American Cancer Society, Cancer Fact and Figures, 2004)
10 yılda kalp krizlerinde ölüm oranı %31 azaldı. 10 yılda kalp krizlerinde ölüm oranı %31 azaldı. (American Heart Association, Heart and Stroke Statistical Update, 2008)
Bir kritik hastalıktan  kurtulma ihtimali , ölme ihtimalinden yaklaşık iki kat fazladır. (National Center for Health StatisticsNational Center for Health Statistics)

Hastalıklar tedavi edilmekle birlikte tedavi giderleri yüksektir. Dolayısı ile gerek hastalık süresince gerekse de hastalık döneminden sonra tedavi ve bakım giderleri ile işgücü kaybının yarattığı maddi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu durum ailenin tüm birikimlerinin tükenmesine neden olabilmektedir. Hele ki ailenizin gelirini sağlayan kişiyseniz, çalışamadığınız dönemde ya da vefat etmeniz durumunda aileniz bu durumdan daha çok etkilenir.

Aşağıdaki tabloda kanser ve kalp hastalıklarının yıllık tedavi ve evde bakım maliyetleri gösterilmiştir.

Kritik Hastalık Toplam (yıllık)
Kanser 125-300 Bin TL
Kalp 85-130 Bin TL

* Tedavi masrafları Türkiye’de A sınıfı sağlık hizmeti veren hastanelerin ortalama fiyatlarıdır. Doktor ücreti bu rakama dahil değildir. Evde medikal bakım hizmeti veren kuruluşlardan alınan ortalama rakamlardır. Sürekli hemşire, doktor, fizyoterapist, psikiyatr, rehabilitasyon gibi hizmetler dahildir.

İhtiyacınız olan maddi desteği size Yaşam Riskleri Sigortası verir.

Yaşam Riskleri Sigortası, sağlığımızı, hatta yaşamımızı etkileyen kanser, kalp krizi gibi kritik hastalıklar, kalıcı sakatlık ve yaşam kaybı durumunda toplu para sağlayan bir yaşam sigortasıdır.

Yaşam Riskleri Sigortanız varsa,

Tedavi masraflarınıza destek olabilirsiniz.
Evde bakımınızı yaptırabilirsiniz.
Evinizin temel ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.
Evinizin kirasını, varsa kredi borçlarınızı ödeyebilirsiniz
Mevcut birikimlerinizi harcamak ya da ağır borç yükü altına girmek zorunda kalmazsınız.

Yaşam Riskleri Sigortası’nda iki ayrı teminat vardır:

  • Yaşam Riskleri Teminatı: Kişinin, sigorta kapsamındaki hastalıklardan birisine yakalanması ve bu hastalıklardan birisi veya bir kaza nedeniyle kalıcı sakatlık durumunun söz konusu olması durumunda, teşhis konulması veya sakatlığın belgelenmesi ile beraber, belirlenen tazminatlar kendisine ödenir.
  • Yaşam Kaybı Teminatı: Kişinin, yaşamını kaybetmesi durumunda, belirlenen tazminat ailesine ödenir.

Hangi Yaşam Risklerini Kapsar?

Yaşam Riskleri Sigortası’nın kapsadığı 20 yaşam riski:

Kanser Kalp krizi
Kalp kapağı ameliyatı Aort greftleme operasyonu
Balon-anjioplasti Koroner arter by-pass cerrahisi
Temel organ nakli İyi huylu beyin tümörü
Vücut organlarının görev ve hareketlerini yerine getirememesi Kan nakli ile bulaşan HIV
Böbrek yetmezliği Multipl skleroz
Uzuv kaybı Körlük
İşitme kaybı İnme
Ciddi yanıklar Felç
Koma Meslek yoluyla bulaşan HIV (Doktorlar ve diş hekimleri için)

Sigorta kapsamında, kanser, kalp krizi, inme gibi rahatsızlıklardan, kan nakli ile bulaşan HIV virüsüne, ayrıca ciddi gelir kaybına neden olabilecek, felç, körlük, işitme ve uzuv kayıpları, kalıcı çalışamama gibi kalıcı sakatlık durumlarını da içine alan 20 özel Yaşam Risk’i yer alır.

Yaşam Riskleri Sigortası, aylık küçük miktarlarla ödeyeceğiniz primlerle, sadece yaşam kaybında değil, gerçekleşmeleri sonrasında siz hayattayken yaşam standartlarınızı tehdit edecek kritik hastalıklar, kalıcı sakatlık, iş göremezlik gibi risklere karşı da destek sağlamayı amaçlar. Üstelik aynen yaşam kaybı teminatı gibi, geliriniz ve yaşınıza göre ihtiyacınızı hesaplayarak bu tutarı siz belirlersiniz.

İhtiyaç duyacağınız teminat tutarına sahip olmak için ödemeniz gereken prim hiç de yüksek değil!

Yaşam Riskleri Sigortası’nda ödeyeceğiniz prim, istediğiniz teminat tutarına, yaşınıza ve sağlık geçmişinize göre değişmekle birlikte, aşağıda sağlıklı bir kişi için hazırlanmış örnek bir tablo bulacaksınız.

Yaş 50.000 USD Teminat İçin Aylık Prim 100.000 USD Teminat İçin Aylık Prim
35 20 USD 40 USD
45 50 USD 100 USD

Yaşam Riskleri Sigortası’nın Özellikleri Nedir?

  • Sigortaya başlangıç yaşı 18-60 yaş arasındadır. Sigorta süresi ve yaşın toplamı 70’i geçemez. Yaşam Riskleri Sigortası’na 60 yaşında giriş yapan bir sigortalı en fazla 10 yıl boyunca sigortalanabilir.
  • Poliçe Amerikan Doları’na Endeksli olarak düzenlenir.
  • Primler istenen teminat tutarı, sigortalının yaşı ve sağlık geçmişine göre belirlenir.
  • Yaşam kaybı teminatı zorunlu teminattır; Yaşam riskleri teminatı yaşam kaybı teminatının yanında verilir. Yaşam Riskleri Teminatı, en fazla yaşam kaybı teminatı kadar olabilir.
  • Yaşam Riskleri Sigortası’na yatırdığınız primleri, Gelir Vergisi Kanunu’nda belirtilen oranlara göre vergi matrahınızdan düşebilirsiniz.

Sigortalılarımıza ödediğimiz tazminatlar

Umarız bu sigortanın kapsadığı kritik hastalıklardan, kazalardan ve bunların yol açabileceği kalıcı sakatlık durumlarından hiç birisi ailenizden bir kişinin başına gelmemiştir.
Ne yazık ki bazı sigortalılarımızın başına geldi. Ödediğimiz tazminatlar ile hastalıkları sırasında kendilerinin ve ailelerinin, vefatlarından sonra ise ailelerinin yanında olmaya çalıştık.
Aşağıdaki tablolarda bazı sigortalılarımıza ödediğimiz tazminatlar yer alıyor.

Kritik hastalık için;

Tazminat Tutarı Hastalığın Türü Sigortalımızın yaşı
247.635 TL İskemik kalp hastalığı 44
168.550 TL Balon anjiyografi 39
128.770 TL Kanser 29
88.456 TL Omurilik yarası-felç 26
84.383 TL Kalp krizi 32

Yaşam kaybı için;

Tazminat Tutarı Ölüm Sebebi Sigortalımızın yaşı
621.819 TL Cinayet 33
399.000 TL Suda boğulma 42
388.540 TL Trafik kazası 45
240.528 TL Kalp yetmezliği 39
237.291 TL Trafik kazası 35
209.555 TL Akciğer kanseri 47
200.866 TL Mide kanseri 42

Sıkça Sorulan Sorular

 

Özel Sağlık Sigortam var. Yaşam Riskleri Sigortasına neden ihtiyaç duyayım?

Sağlık sigortaları ile belirli limitler dahilinde, rahatsızlığınız ile ilgili tedavi ilaç gibi masraflarınız karşılanır. Ancak ciddi bir rahatsızlığa yakalanmanız ya da çalışamamanıza neden olabilecek kalıcı sakatlığın başınıza gelmesi durumunda, bu dönemde sizin ve ailenizin diğer masrafları için maddi kaynağa ihtiyaç duyacağınız bir gerçektir. Yaşam Riskleri Sigortası ile yaşam standartlarınızı koruyarak ihtiyacınız olacak maddi desteğe kavuşabilirsiniz.

Bireysel Emeklilik Sözleşmem var. Neden Yaşam Riskleri Sigortası yaptırmalıyım?

Bireysel Emeklilik Sistemi, kişilerin aktif çalışma yaşamları boyunca birikimlerini uzun dönemli yatırıma yönlendirerek emeklilik günlerinde, yaşam standartlarını koruyabilecekleri bir gelir elde etmelerini sağlar. Birikim yaptığınız süre içerisinde başınıza gelebilecek olası risklere karşı teminat içermez. Yaşam Riskleri Sigortası, bireysel emeklilik sözleşmenizin tamamlayıcısı olarak, risklerle karşılaşma durumunda size ve sevdiklerinize maddi destek sağlar.

Teminat kapsamındaki risklerin görülme olasılıkları nedir?

Kanser %22 Böbrek yetmezliği, ciddi yanıklar, temel organ nakli,uzuv kaybı, körlük, koma, MS %22

Kalp Krizi %11
Felç %7
By-pass %6
30 Yaşındaki bir kişinin 70 yaşına kadar bu hastalık / risklerden en az birine yakalanma olasılığı* %68

Meslek yoluyla bulaşan “HIV” teminatından hangi meslek çalışanları yararlanabilir?

Doktorlar ve diş hekimleri yararlanabilir.

Temel organ nakli, hangi organ nakillerini kapsamaktadır?

Temel organ nakli, kalp, akciğer, karaciğer, pankreas, böbrek ve kemik iliğini kapsamaktadır.


© 2014 Online Sigorta Merkezi
Tüm Hakları Saklıdır, İzinsiz Alıntı Yapılamaz.

Web sitemizde tüm sigortacılık ürünlerimiz
hakkında detaylı bilgiler bulabilir ve dilerseniz yararlanmak istediğiniz sigorta poliçeleri için
online teklif alabilirsiniz.